Detalii proiect

Mai jos gasiti cateva detalii cu privire la acest proiect.

 • Client
  C.N. Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta
 • Obiectiv proiect
  Modernizarea infrastructurii portuare
 • Data începerii lucrărilor:
  14.04.2020

Lucrarari aferente cheurilor din portul de lucru

Investiția „Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta” care urmează a se realiza, cuprinde doua categorii de lucrari,si a fost impartita in doua obiective:

 • Obiectivul 1 – dragaje
 • Obiectivul 2 – lucrarari aferente cheurilor din portul de lucru

Lucrările de dragaj se execută în bazinele și șenalele portului Constanța pentru aducerea la cota proiectată și în Portul de Lucru al potului Constanța Sud pentru creșterea adâncimii bazinului acestuia de la 7,0 m cât este în prezent la 9,0 m.

Realizarea adancirii bazinului la Portul de lucru implica si executia unor lucrări de „subzidire” a cheului existent care constau în execuția unor piloți forați cu diametrul de 1200 mm și a unor piloți forați din beton simplu Φ 320 mm pentru obturarea spațiilor dintre piloții mari. Pentru „depărtarea” navei în timpul acostării astfel încât să fie evitat un „contact” între navă și piloții din „subzidire” adiacent coronamentului cheului existent se va realiza o grindă parament (tip estacada) pe care se vor monta și amortizori de acostare. Aceste lucrari se execută în fața cheurilor existente din Portul de Lucru pe 3 (trei) din cele 5 (cinci) laturi ale acestuia.


Nu se execută cheu pe latura de Sud a molului 1A și pe latura de Est a bazinului Portului de Lucru.

Dragajul se execută cu utilaje specifice acestor gen de lucrări (dragi) funcție de natura terenului care urmează a fi dragat.

Materialul dragat va fi depozitat în 2 (două) zone din interiorul portului, care au fost aprobate de Apele Romane si ANR.
Vezi și alte...

LUCRĂRI REPREZENTATIVE

Vezi și alte lucrări executate cu profesionalism, cu care ne mândrim: