Statie Asfalt
                         © Benninghoven GmbH & Co. KG 
 
 
Statie asfalt 
 
 
FINISOR VOGELE SUPER 1600-3i 
                       
 
 
 CILINDRU COMPACTOR HAMM
 
 
 
 
 
 
 Producția de mixturi asfaltice se realizează în instalația de amestecare, în conformitate cu ”Regulile tehnicii” (se aplică în general pentru instalația de amestecare).
Procedura este împărțită în mai multe sub-procese coordonate între ele:
• Depozitarea și predozarea materialelor minerale,
• Uscarea și încălzirea materialelor minerale, simultan cu aspirarea prafului și extragerea materialelor proprii de umplutură (mineralele eliminate sunt conduse în preseparator cu liftul fierbinte).
• Materialele minerale calde sunt cernute și separate în funcție de dimensiunea particulei în saci izolați predeterminați de depozitare
• Materialele minerale calde se dozează și se cântăresc după rețetă
• Dozarea și cântărirea mineralelor de umplere (siloz propriu și străin)
• Încărcarea mixerului și în functie de dimensiunea instalației și formula rețetei, adăugarea de materiale calde reciclate cântărite, precum și adăugarea conform rețetei de materiale fibroase / aditivi, etc.
• Amestecarea materialelor injectând simultan bitum fierbinte dozat / cântărit, eventual aditivi generali.
 
Liantul / bitumul necesar este depozitat și încălzit la temperaturi de prelucare în rezervoare și extras în funcție de rețetă.
Golirea mixerului se realizează, fie pentru a fi încărcat direct în camioane sau pentru depozitarea temporară a materialului amestecat în sacii de depozitare predeterminați în silozuri.
De acolo, materialul este extras și încărcat conform contractului
Materialele minerale sunt: nisip, criblură şi pietriş (minerale sparte sau granule).
Materialele mineralele depozitate separat în echipamentul de dozare, sunt dozate proporțional în funcție de rețetă cu ajutorul benzilor de extracție reglabile și conduse în tamburul uscătorului cu benzile transportoare.
Procesul de uscare funcționează controlat, luând în considerare tipurile de minerale și umiditate acestora. Părțile fine recuperate prin aspirarea gazelor eliminate de tamburul uscătorului (prin țeava de eșapament) sunt depozitate în filtrul pentru praf, conduse în silozul cu umplere proprie și adăugate în amestecul de minerale cu un transportor melc, pe un cântar separat, conform specificațiilor din rețetă (umplere proprie). Nisipul este etras în preseparatorul filtrului și transportat de un transportor melc în liftul fierbinte. (A se vedea și procedura corespunzătoare în conformitate cu diagramele de flux)
Mineralele uscate, calde și nisipul sunt transportate cu liftul fierbinte în mașina de cernut, și cernute în funcție de dimensiunea sitei, separate după granulație și depozitate în saci predeterminați pentru minerale calde.
Mașina de cernut și turnul de amestecare trebuie să evite pătrunderea de praf sub presiune. Ventilatorul opțional de pe turnul de amestecare absoarbe praful format și îl conduce printr-o conductă la instalația de desprăfuire.
Pagina 4 din 34 III Verfahrensbeschreibung.docx © Benninghoven GmbH & Co. KG
Orice granulație supradimensionată este automat eliminată şi condusă, în funcție de dispunerea instalației, la sacii de minerale special prevăzuți.
Toți sacii de minerale au un jgheab de preaplin, care conduc la un sac de preaplin surplusul de minerale; acesta va fi golit la indicatorul de nivel corespunzător. Mineralul rezultat este condus prin predozarea sistemul înapoi la unitățile de dozare.
În funcție de specificațiile rețetei, tipurile individuale de materiale sunt adăugate pe cântarul de minerale, cântărite corespunzător. Urmând aceeași rețetă, vor fi cântărite în silozul de umplere atât umpluturi străine cât și proprii. După cântărire, mineralele și umplutura se adaugă în mixer.
 
 
 
 


 
© Consal Trade - 2009
Designed by OGMIOS